ACASA
Inceputul BMW
SERIA M
BMW M3 E30
BMW M3 E36
BMW M3 E46
BMW M3 E46 CSL
BMW M3 E92
 

Poza cu Sistem de Navigatie.

BMW M3 E46 CSL

 

 Poza bmw m3 e46 csl.
Modelul BMW CSL, care înseamnă Coupe Sport Lightweight, a fost o versiune uşurată mai puternică a modelului BMW M3. Producţia de modele CSL a fost limitată la 1385 şi au fost construite în Regensburg între iunie şi decembrie  2003. În parte din cauza producţiei scăzute au existatşi probleme de întrunire a standardelor DOT şi APE în America de Nord, de aceea modelele CSL nu au fost niciodată exportate în Statele Unite. Deşi acestea nu au fost niciodată oficial exportate există cel puţin un exemplu cunoscut, în SUA.

Modelului E46 CSL i-a fost efectuat un program grav de reducere a greutăţii care este mai uşor cu 110kg faţă de un M3 standard de producţie. Primul lucru care poate fi observat este introducerea unui plafondin fibră de carbon de plastic ranforsat, acest lucru îi ajută la menţinerea unei greutăţi reduseşi la coborârea centrului de greutate al maşinii.


Programul de reducere a greutăţii include, de asemenea, pierderea scaunelor electrice, aunităţii de aer condiţionat, radio, izolare acustică şi air bag-uri. Lunetastandard a fost înlocuită cu una specială din sticlă specială subţire şi podeaua portbagajului fost făcută din carton, astfel că ar putea să nu fie un loc bun pentru a stoca cumpărăturile în portbagaj de teama de a cădea prin el.

Pentru
a rămâne fideli ideii de a face o versiune super-sport hardcore a modelului BMW M3, maşina a fost echipată cu slickuri de curse pe post cauciucuri, deasemenea trebuia să semneze un disclaimer îm care spuneai că înţelegi de cauciucuri nu au aderenţăpe ploaie. Maşina nu a fost cu siguranţă una practică de zi cu zi pentru şofer ca şi M3-ul standard, dar este perfect pentru cei care merg ocazional pe circuit, şi este un must have dacă locuiţi în apropierea Nurburgringului.

BMW nu are planuri de a construi o versiune CSL a actualului model M3, dar în schimb se concentrează pe adăugareaunei noi linii de autoturisme M care se bazează pe actualul SUV X5 şi X6. Aceasta este o decizie nefericităa celor de la BMW, se pare că aceştia  încep se înstrăineze de moştenirea lor din domeniul curselor, din ce în ce mai mult în fiecare an.